Върни се горе

„За България е важно да развива доброто сътрудничеството с Япония като се разгледат и възможностите за разширяване на продуктовата гама“. Това каза министърът на земеделието и храните Васил Грудев на среща в МЗХ с посланика на Япония у нас Н. Пр. Такаши Коидзуми. Двамата отбелязаха, че отношенията между страните в областта на земеделието са на отлично ниво и има редица възможности, които могат да се използват. Една от тях е отглеждането на соя, за която през настоящия период на ОСП има допълнителна подкрепа. Сред останалите продукти, към които Япония има интерес, са розовото масло и аронията.

 

Министър Грудев посочи, че страната ни има потенциал да изнася качествени плодове и зеленчуци, а на българския пазар има място за японски производители на земеделска техника. Посланик Коидзуми изтъкна, че България е позната в Япония с благоприятните си климатични условия, свързани с производството на кисело мляко, вино и храни.

 

 

Сподели в: